Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krása extrémismu a jeho účinnost vůči EET

Nejdříve jsem si dovolil dostat ze sebe všechny ty věci, které mně štvou. Chcete-li vědět můj návrh řešení na vypořádání se s EET tak je v posledním odstavci.

Tak tady máme EET a valí se na Nás zákaz kouření, zákaz podnapilých osob v hospodách a další věci, které mají „narovnat trh a společnost“ jak nám někteří soudruzi a pánové tvrdí. Je mi tak trochu vlastní podezřívavost vůči zaváděným zákonům a normám. Koukám a pročítám si ty články, které píší o těchto věcech, sem tam se začtu i do návrhů zákonů. No a podle toho co čtu tak v těchto zákonech je spousta výjimek a kupodivu to jsou výjimky, které jdou na ruku státu v oblasti podnikání, to v případě EET. Tak mne tak napadá jediné slůvko: „Proč?“

Výhledově to vidím tak na dalších 10 let doznívání svobodného podnikání… To je samozřejmě vtip, tolik času soudruzi nemají ani náhodou, lidi by to za tu dobu prokoukli. Anebo ne? Tak si to projděme pěkně popořádku. Máme tady pana Kalouska. Člověka, který dělal chyby (i když to byly spíš propadáky, že by obyčejný člověk ani před barák nohy nevytáhl), ale také i něco dobrého pro tuto zemi, ačkoliv se nám to nezdá, z jeho práce nyní čerpá současný ministr financí. V současné době je to člověk, který vidí odvrat od demokracie, či pokusu o ní, stejně jako spousta dalších. Souhlasím. Soudruzi se to ani nesnaží moc zakrývat. A ten zbytek jen drží ústa. Proč by taky mluvili když mají slíbeno, že? A Kalousek? To je pro účely AB jen užitečný, tady to raději useknu J, ať už to s ním skončí jakkoliv.

EET a co s ním?

Ziskový rozpočet tady může být ještě pár let. Ještě pár let potrvá, než se podaří zlikvidovat neposlušné a ti ostatní si zvyknou. To je, ale blábol co? Kde se mu poděli ti podnikatelé, kteří podporují EET? Tak jednak si nejsem jistý, že podporují EET. Spousta z nich se vyjádřila k tématu způsobem, jimž by se dala nazvat rovná soutěž, tedy bez výjimek. To, ale zvýhodněním státu padá. No a za druhé, tím vlastně navazuji na první argument, si myslím, že spousta z nich ani ten zákon nečetla a jen uvěřila přívětivé tváři tvrdého obchodníka Babiše a školením ministerstva financí, které ale byli jen o tom jak EET implementovat.

Co nám to tady ten člověk vykládá, že? Tak nejdřív píše, že rozpočet bude v zisku, a pak že podnikatelé budou krachovat, kladu důraz na slovo budou, vše ostatní je jen marketing anebo projev nesouhlasu. Bavím se o ekonomickém vlivu. Oni totiž nezkrachují všichni a navíc valná většina lidí přejde do hospod, které přežijí nejdéle. Tím se stanou ziskové. Ale kdo asi tak přežije nejdéle, když budou existovat hospody, které zřizuje stát? Samozřejmě, že budou i výjimky, i když to dá spíš prostor pro vznik mafií. Takže se nám z šedé ekonomiky stane černá a zbytek si rozebere stát. A to se vyplatí!!!

Takže nakonec vyhraje i hodný strýček AB? Na nějakou dobu ano. Dokonce se i spousta podnikatelů pokusí přežít to a tím se mu vlastně podaří vybrat větší daně. Čím déle se budou snažit přežít, tím déle bude mít AB, pardon stát, kladnou bilanci daní oproti době před EET, má to ale krásně vymyšlené kluk jeden. Pak to spadne zpět na původní hodnoty a možná ještě níž. On vlastně nemusí prohrát nakonec ani za jeho života pokud se mu podaří zavést tak krásný socialismus s otevřenou ekonomikou jaký se nám tady v poslední době rýsuje. Lidé než si všimnou změny tak to bude trochu trvat, minule jim to i s úspěšným pokusem o změnu trvalo 40 let. I když opravdu to bylo tak jak nám to říkají? No konspirace nechme stranou.

Houstone, máme problém!

Jenže on chce zavést EET pro všechny podnikatele. Takže nakonec tady budeme mít sledovací zařízení, vztahující se na všechny v soukromém sektoru kromě státu, které sice vykazuje jakási čísla, ale ta čísla stejně nebudou odpovídat skutečnosti, protože teď si bude o to, aby to bylo bez faktury, říkat sám zákazník, protože ceny budou tak trochu někde jinde než jsou dnes. To je ale výhra, ČSSD splní, to co slíbila, tedy že vzrostou mzdy. Super!!! Jenže k čemu Vám je, když budete mít mzdu 20 tisíc a chleba bude stát 500kč? Záměrně přestřeluji. Ale oni za to nebudou moct. To ti zlí, zlí podnikatelé. Nikdo už se nepodívá, že podnikatelům vzrostly náklady na zaměstnance, že už nemůže „optimalizovat“ daně, aby odolal konkurenci, a v konečném důsledku slevil z ceny pro zákazníka. No a pak, když jsou ti podnikatelé takoví vydřiduši, jim teda zakážeme podnikat, protože oni to stejně neumí a všechno předražují. Budeme si to dělat všechno my sami, poctiví pracující. Stát bude připraven převzít vše do svých rukou, protože obce a ministerstva už budou podnikat. Na zbytek založíme družstva. Jen ty velké podniky budou fungovat.

Oligarchismus=socialismus s lidskou tváří

Ale jak? No pracující budou makat za pár kaček, z nichž polovinu odvedou státu. Dívali jste se někdy na superhrubou mzdu, že jo? Oligarchové budou brát peníze. Daněmi si budou kupovat loajalitu státu, kdo bude moc hodný, dostane úlevu v podobě dotací. A zboží poputuje do celého světa. Taková Čína uprostřed Evropy. Mimochodem na nadávání u piva s cígem zapomeňte. Už budete mít jen to pivo, aby jste byli zdraví jako řípa.

Kdo to vlastně je ten oligarcha? Kdybych řekl velkopodnikatel, tak urazím skupinu lidí, jichž si vážím. Oligarcha je člověk, kterému se možná i nahodile podařilo vybudovat firmu, ale už není ochoten nadále nést rizika spojené s podnikáním a tak si své podnikání „pojistí“ u svého státu tím, že mu odvádí velké daně, o to větší tlak pak vyvíjí na své zaměstnance v oblasti vyrobeného množství, na kvalitu svých služeb či výrobků se už moc neohlíží. Stačí, aby chvilku vydržely, ať není průšvih.

A kde to všechno začalo? Jánabráchismus je znám snad po celém světě. A co je zase tohle? No přihrávání zakázek se může zdát jako nevinná hra. Jenže nejdříve tím zničíte konkurenci, proto zřejmě v zákoně byl odstavec s požadovanou nejnižší cenou a nikoliv posouzení poměru cena/kvalita. Kdo, znal ceny konkurence předem, vyhrál. Nástroje na to jsou, nejsou sice 100% spolehlivé, ale to není nic kromě smrti. Argumentem by v tomto případě mohlo být tzv. riziko podnikání. Možná se to už podařilo, tak teď tady máme nový návrh zákona, u kterého už nejde jen o cenu produktu.

A co s tím vším?

Co dělá protistrana v současné době? Řve, že kvůli EET bude krachovat spousta podnikatelů, zaobírá se důsledky nikoliv příčinami těchto důsledků. Takže chceš vysvětlovat příčiny? Ale vůbec ne. Když vidím, že obyčejní lidé na to slyší, tak jim to EET dám. Ježíš Mariá on se snad dočista pomátl, řeknete si. Ale vůbec ne. Kdyby byla opozice co k čemu tak naopak EET zradikalizuje do té míry, že poskytne skutečně rovné podmínky pro všechny bez výjimek. Pak by takové EET sice stejně zdražilo lidem pivo a potraviny, ale to by byl jediný důsledek. Nezvýhodňovalo by stát, nezvýhodňovalo by uzavřené kluby, nezvýhodňovalo by velké firmy a korporace, prostě nikoho. Bez výjimek znamená bez výjimek a ne jinak. A zavedl bych ho najednou všem. A to bych pak chtěl vidět Babiše, jak by se tvářil na tohle. Zcela jistě by ho jeho kamarádi z řad podnikatelů, státních zaměstnanců, a vůbec všichni občané pochválili, že je pašák jak to dobře vymyslel :-)

Autor: Pavel Beránek | pátek 9.12.2016 20:38 | karma článku: 20,81 | přečteno: 853x
  • Další články autora

Pavel Beránek

Rozdíl mezi inflací a daněmi?

"Stát je fikce, ve které je každý přesvědčený, že může žít na náklady všech ostatních." Tento výrok je z pera Claude Frédéric Bastiata, francouzského politika a ekonoma.

17.4.2021 v 14:04 | Karma: 12,64 | Přečteno: 281x | Diskuse| Politika

Pavel Beránek

Pár slov...

Napadlo mne pár slov k tomu, kde se nacházíme, co děláme a jak se chová vedení této země, které by něco rádo... Ale jen od druhých. Sami se přizpůsobovat zřejmě nemíní, protože jsou přece tak důležití...

6.2.2021 v 15:45 | Karma: 9,15 | Přečteno: 264x | Diskuse| Politika

Pavel Beránek

Když ministr zdravotnictví žádá o sounáležitost

To se tak jednoho rána probudíte, podíváte se, co nového ve světě, a první věc, kterou vidíte, je doslova vtipná žádost ministra zdravotnictví o sounáležitost...

4.2.2021 v 15:29 | Karma: 24,62 | Přečteno: 662x | Diskuse| Politika

Pavel Beránek

Jak učitelé přicházejí o iluze

Milé děti, dnes si povíme pohádku... Anebo vlastně ne, je to jen krutá realita dneška, o tom, jak své vlastní chyby svalujeme na druhé a hledíme druhým do talířů, místo abychom hleděli pořádně do toho svého.

1.11.2020 v 20:17 | Karma: 20,49 | Přečteno: 658x | Diskuse| Společnost

Pavel Beránek

Zvyšují se ceny všude stejně?

Zvyšují se ceny všeho zboží a služeb stejně nebo existují rozdíly? Co se zdražuje nejrychleji? A jaký vliv to má na lidský život? Proč je poptávka menší? Odpovědi se pokusím shrnout v dnešním článku.

11.10.2020 v 18:44 | Karma: 12,67 | Přečteno: 576x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

PŘEHLEDNĚ: Češi vyberou 21 europoslanců. Kandiduje i Mourek s mimozemšťany

26. dubna 2024  10:37

O křesla v Evropském parlamentu se na začátku června utká třicet uskupení. Podle průzkumu agentury...

Řecko Kyjevu PVO nedodá, potřebujeme ji sami, říká. Španělé pošlou jen rakety

26. dubna 2024  10:35

Španělsko ani Řecko nedodají Ukrajině systémy protivzdušné obrany, které Kyjev žádá k obraně před...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  10:24

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1845x
člen finančního výboru města Havířov

Seznam rubrik