Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Váhal jsem, jestli napsat komentář nebo ne. Ale prostě nejde to nenapsat.

Nic proti myšlence pokusit se zalesnit vysychající přírodu a zpomalit postup Sahary. Ale jak to souvisí s migrací? Migrace je přímým důsledkem hlouposti Evropanů a ne suchem v Africe. To jako, když se podaří zalesnit kousek Sahary, tak Evropani dostanou rozum a zvolí si politiky, kteří začnou hájit jejich zájmy? Zalesněním 10000 km2 Sahary stoupne IQ průměrného Evropana o jeden bod?

Podobné názory pana Cílka jsem už několikrát slyšel. Právě takovéto názory mají na migraci tisíckrát větší vliv než sucho. Většině lidí, kteří putují do Evropy, je šum a fuk, co se děje na Sahaře. A mnoho z nich ani neví, co to je nějaká Sahara.

Nepopírám, že jsou oblasti, kde se například dříve mohlo uživit na určité rozloze milión lidí a v důsledku sucha stejné území dnes uživí třeba jenom třičvrtě miliónu lidí. To je sice pravda. Ale před 100 lety tam žilo sto tisíc lidí, dneska dva milony, za další dvě generace to bude kolik? Deset miliónů? Všichni půjdou do Evropy?

A všichni víme, jak vypadá typický africký uprchlík, prchající před suchem, který několik let strádal hlady a žízní: silný, zdravý a sebevědomý muž ve věku 15-30 let, nenávidějící Evropu a její kulturu a opovrhující původním evropským obyvatelstvem, který byl schopný sehnat pro pašeráky tolik peněz, kolik průměrná česká rodina nenašetří za celý život.

Samozřejmě že existuje mnoho lidí žijících ve strašných podmínkách, kteří by si pomoc zasloužili. Ale ti nemají nejmenší šanci se do Evropy dostat. Pro ty je cesta navždy uzavřená.

6 1
možnosti
PB

Ti lidé odcházejí z nějakého důvodu=špatná nebo žádná práce, málo vody, málo jídla, nevyhovující hygienické podmínky, žádné zázemí atd. Tento projekt jim dá práci hned na začátku a postupným rozvíjením krajiny se můžou zbavit svých ekonomických problémů půjdou přirozenou cestou krajina-zemědělství-průmysl-služby, změnou svého prostředí mohou začít měnit i svou kulturu(když chcete začít měnit kulturu musíte nejdříve změnit nejdříve své prostředí-doporučuji videa prof. Milana Zeleného) a nakonec až může přijít to po čem tak volá mnoho odpůrců, tedy reforma Islámu v podobném duchu jako to provedlo křesťanství.

Pokud se chtějí zbavit těch problémů budou muset něco podobného jako jsem napsal podstoupit, ale oni budou mít jednu výhodu mohou se vyhnout chybám, které jsme udělali my. Takže to není o kopírování, ale o tom se vydat podobnou cestou a uzpůsobit si to dle svých požadavků. Budou například moci(spíš muset) více zohledňovat krajinu při svém vývoji.

Moje představa je taková, že ten proces půjde takto, ale mohu se mýlit:

1) zalesnění a zalesňování(15km široký pruh mi přijde málo, ale začít se nějak musí, nicméně na tuto problematiku jsou jiní odborníci, kteří by to dokázali vysvětlit)

2) vytvoření malých polí současně s výstavbou bioplynových stanic. Získají tím jak energii tak hnojivo(digestát)

3) stavba obydlí, průmyslový rozvoj(např. recyklace plastů vylovených z oceánů?, dovoz plastů z Evropy pomocí ekologických lodí?)

4) technologický rozvoj jdoucí ruku v ruce s průmyslovým.

5) na to navazující rozvoj služeb

Všemi těmito body musí prostupovat vzdělávání základních oborů. Těmito body můžeme docílit jak ekonomického růstu Evropy tak Afriky a celkově celého světa. Dokonce může dojít k tomu, že vzdělaní lidé pocházející z těchto koutů světa se budou vracet domů.

Technologie, které u toho můžeme využít? 3D tiskárny, bioplynové stanice, solární panely, baterie s vyšší výdrží(patent z ČR) a mnoho dalšího...

0 0
možnosti
IM

I41v52o 93M92u78s36i72l

19. 8. 2017 23:20

Je to pro tento kout Afriky nutné udělat, stačí se jen podívat jak už 60 let kultivují svou zem Židé v Izraeli.Půlka státu je poušť a jsou skoro soběstační v potravinách.

Politicky,hospodářsky a vojensky jsou samostatní, mají svou hlavu k řešení problémů a hlavně vůli a úsilí občanů udělat vše potřebné k rozvoji státu Izrael.

9 0
možnosti
Foto

Černoši přemýšlejí, podobně jako naše minorita. Neplánuji, dělají jen to, co jim přinese okamžitý zisk a navic jsme je vychovali k tomu, že nejlepší je natahovat ruku pro pomoc, nikoliv pro práci. Tím ze je nic není ti ani plánovat ani pracovat, množí se geometrickou řadou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1845x
člen finančního výboru města Havířov

Seznam rubrik