Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě se na vysoce moderních potravinových dovozových firmách typu Rohlik.cz "nejvíce líbí podmínka" úplné samozřejmosti - zaplatit za dovezené zboží bankovní kartou on-line. V hotovosti zaplatit nelze a takovou kartu má přece dnes doma už každá stará babka (a zejména v Praze určitě), že?;-)

0 0
možnosti
JZ

Ja znam pripad, kdy lide na jedne vesnici nekupovali u mistniho obchodnika, aby na nich nezbohatl.

1 0
možnosti
PK

I v tomto kopírujeme se zpožděním vývoj v Německu a tam jednoznačně vítězí velcí. Nemusí se mi to líbit a to je tak vše. Zapomínáme že i ti velcí se vyvíjejí. Jak vypadalo Aldi nebo Lidl před 30 lety ... Prodej z palet, úzký sortiment aby se co nejvíce točil.

I Kukura říkal, že v Hamburgu chodí k pekaři pro pečivo a na kávu aby ho udržel. A nenastěhoval se tam sex-shop.

1 0
možnosti
PK

Příspěvek mi tam skočil předčasně - malí mají šanci tak - pečivo + kavárnička. Když jdu koupit třeba rýži - tak si chci vybrat z 10 druhů:-). Co vy na to, pane Vokoun:-)

0 0
možnosti
Foto

Chodíme nakupovat do maloobchodu, který má sice menší sortiment, ale řadu produktů má v lepší kvalitě a dokonce levnější. A taky už maloobchodníky napadlo, že je lepší kupovat přímo od producentů. Takže zboží je čerstvější a dohledatelného původu.

2 1
možnosti
AR

Přesně tak. Maso a uzeniny si kupujeme od řezníka ze sousední dědiny, pečivo od našeho pekaře a zbytek v prodejně Jednoty. Nepotřebujeme jezdit 12 km do Kauflandu a Lidlu nebo 6 km do Alberta.;-D

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že když, Vám někdo něco dá do tašky a vy to zkotrolujete, až si to vyndáte doma z tašky, už vidím ty kvalitě. Myslím, že to sice nneí špatná myšlenka a moc šancí ji nedávám. jedno je bezeporu fakt, pokud někdo zabezpečí zeleninu a ovoce z okolí tak to občané budou kupovat. Ale musí tomu věřit, takže spíš postavit skleníky za městem a tam produkovat zeleninu a ovoce. Mít svoje pekárny na kvalitní chléb, pečivo, nebo produkci mléka, masa .Nakupující tam budou chodit čím dál tím víc, spousta lidí už dneska a jde za kvalitou a ne jen cenou .

0 0
možnosti
JS

Promiňte, ale ty Vaše představy jsou pohádky Boženy Němcové.

0 0
možnosti
PA

P15e96t90r 26A86l82t49m15a47n

22. 6. 2019 15:54

Ten návod považuji za nereálný a málo pravděpodobný. Z vlastní zkušenosti vidím jedinou možnost důstojně konkurovat velkým supermarketům - mít lokální a čerstvé potraviny. Vše ostatní je jen technologický balast, kterého je všude dost...

4 0
možnosti
JS

Smůla je v tom, že většina těch maloobchodů nakoupí zboží v supermarketu a s jistou přirážkou je prodá ve svém maloobchodě. Ovšem i tak je to dobrá a žádaná služba pro ty, kdo nemají auto, aby si to koupili v 10 km vzdáleném supermarketu. Problém nastane,až se super market rozhodne tuto službu poskytovat.

2 0
možnosti
VV

To by pane Slavicku museli byt uplne padli na hlavu,kdyz maji moznost ho koupit mnohem levneji v nejbizsim velkoobchode.

1 0
možnosti
VV

Cenou rozhodne ne, protoze kilo mouky pri nakupu dejme tomu dvaceti kil nekoupi nikde za stejnou cenu jako ten superhyper pri nakupu stovek tun. ale konkurovat mohou rozodne cerstvosti a kvalitou. Bohuzel ale zadny Cech si nekoupi cerstvy rohlik za 12 korun jako v Nemecku, cesi maji jina kriteria. Tem staci cosi sadrogumoveho za 2 koruny.

1 0
možnosti
PB

Taky se bavím o čase stráveném nakupováním, který můžete věnovat například rodině, vzdělávání pobytu venku či čemukoliv jinému a ne nakupováním. Tím, že nemusíte jezdit 5km do nejbližšího supermarketu také ušetříte, a když to propočteme kolikrát se dostaneme na stejná čísla jako při nákupu v obchodě vedle domu. Já ty peníze dám raději lokálnímu prodejci jehož výhody pokud se chová náležitě jste vyjmenoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1845x
člen finančního výboru města Havířov

Seznam rubrik